Picture
Gljiva i General Mitu na nastupu u Zadru
Posle dosta vremena (najviše zbog moje neodgovornosti) uspeo sam da odradim intervju sa jednom od dve, takoreći sveže članice sastava "Živo blato". U razgovoru sa raspoloženom Gljivom, otkrio sam kako i zašto su se priključile bendu, planove i još par stvari.

°Kako je došlo do toga da "Živo Blato" pojacaju dve devojke, i to baš vas dve?
- General je želio uvesti neke promjene u bend, a pošto se znamo dosta godina, znao je da se Jelena (Trudna tableta, prim. aut.) i ja odmalena bavimo glazbom ( bile smo članice splitske vokalno-plesne skupine Perle) Jelena 10, a ja 15 godina, predložio nam je suradnju.

°Genealogija Tablete i Gljive, tj. kako ste došle do imena?
- Naša umjetnička imena su nastala pomoću nasih "provala". Jelena je imala nekakvu anegdotu s antibejbi pilulama... Jednom prilikom u društvu s Generalom nazvala je antibejbi pilule trudnim tabletama i tako je ostala tableta... A meni je nadimak odmalena bio Gljiva... To je bilo toliko davno da se uopće ne mogu sjetiti zašto :)

°Kakva je atmosfera u bendu otkako ste se priključile? Kako su vas prihvatili starosedeoci "Blata"?

- U isto vrijeme došao je i novi (stari) basista gospodin Mr. Rabbit, tako da je uz Generala Mitua jedini stari član bio bubnjar Tošo Veseli sir, koji je u bendu od osnutka. Iako smo duplo mlađe od njih svih, odlično smo se uklopile u koncepciju benda.
Ništa se bitno nije promjenilo otkad smo došle, samo šta nekad znamo "unit nervozu" neposredno prije nastupa s našim šminkanjem i višesatnim odabirom odjeće.
Publika nas je jako dobro prihvatila, pogotovo s našom solističkom skladbom "Otet ću te njemu", na kojoj tokom izvođenja na koncertima nastaje prava euforija.
Naravno da padne i pokoja zlobna kritika ili komentar, ali to je u ovom poslu normalno i toga smo bile svjesne kad smo ulazile u bend... Ne moze svakome sve pasati.

°Pošto je sajt posvećen njemu - Šta nam možete reci o Generalu Mituu?
- O Generalu vam mogu kazati jedino... Veliki umjetnik i jos veći čovjek :)

°Mnoge zanima jedno veliko pitanje, a to je - Novi album. Kada i šta da očekujemo?
-Što se tiče novog albuma u pripremi je ogromni projekt koji će sadržavati preko 150 pjesama različitih glazbenih žanrova, muzičari se uvježbavaju i nadamo se da ćemo se uskoro zatvoriti u studio.

°Planirate li turneju po njegovom izlasku?
- O turneji još nismo razgovarali, najbitnije je da album izađe pa ćemo dalje lako.

°Gostovanja po regionu? BiH? Srbija?
- Mi smo otvoreni za sve opcije sto se tiče gostovanja, tako se i nadamo da ćemo dobit i pozive iz regiona uskoro :)